Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2008. július 30. Civil, Hírek Kényszerleszállás Ferihegyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

380 utassal a fedélzetén hajtott végre kényszerleszállást az Emirates egyesült arab emírségekbeli légitársaság Boeing 777-200-as utasszállító gépe éjjel a Ferihegyi repülőtéren – pontosította a korábbi információkat a Budapest Airport Zrt. szerda reggel. Füstöt jeleztek a pilüótafülkében a műszerek, ezért kellett kényszerleszállást végrehajtania az Emirates légitársaság egyik gépének Ferihegyen. A füstjelzés leszállás közben megszűnt, a gépet vizsgálják. A 380 utasért mentesítő járat érkezik.

A gép Londonból tartott Dubajba, amikor füstöt jeleztek a műszerek a pilótafülkében – közölte Hardy Mihály, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság vállalati és közkapcsolati igazgatója. A repülőgép vészhelyzetet jelentett, és a legközelebbi repülőtéren leszállt. A füstjelzés már leszállás közben megszűnt, a gépet jelenleg vizsgálják.

Hardy Mihály szerint ilyenkor kötelező riasztani a tűzoltókat, ez egy rutineljárás.Az utasokért Dubajból érkezik mentesítő járat. A Fővárosi Tűzoltóság korábban közölte, hogy tizenegy tűzoltóautóval vonultak ki a gépleszálláshoz, de hét perccel a kiérkezés után közölték velük, hogy már nincs rájuk szükség. Virág Ferenc tűzoltó százados azt mondta, hogy azért kellett kivonulniuk, mert füstöt észleltek a pilótafülkében.

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.