Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2008. szeptember 13. Szimulátor Non Stop túra a föld körül 2008 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Néhány héttel ezelőtt elhatároztuk Gáborral, hogy belevágunk egy igazán nagy volumenű tervbe. Eldöntöttük, hogy körberepüljük a földet a virtulis térben az interneten a FlightSimulátor és az IVAO segítségével. Aki nem ismerné a FlightSimulátort, annak röviden csak annyit a programmról, hogy ez lehetővé teszi, hogy a valós repülés mindeny egyes mozzanatát a lehető legvalósághűbben lemodellezze, az interneten mindezt az IVAO  hálózatán valósidelyü irányítás mellett tehetjük, meg :) Amikor ezt a bejegyzést készítem az órám éjjeli 3:36 percet jelez és ekkor már 0.837 Mach sebesség mellett haladunk a Csendes-Óceán felett, a következő fordulópontunk Francia-Polinéziában található, addig még hosszú az út a legendás Comettel. Gábor a felszállás óta 21 órán keresztül megállás nélkül vezette a gépet, így most rajtam a sor, hogy átvegyem az ellenőrzést a kapitánytól amig Ő megpróbál pihenni.

Ha a pilótafülke műszerfalára nézek, egyből eszembe jut az a hihetetlen stílus és zseniális mérnöki munka amit a de Havillend szakemberei annak idején ebben a gépben megvalósítottak. A Comet volt az első szolgálatba állított súgárhajtású utasszállító repülőgép, így természetesen hiányzik belőle minden mai kellék… fedélzetik számítógép… GPS… Multifunkcionális kijelzők így a fülkét az analóg műszerek uralják. Így nem csoda, hogy a hangulat a jet korszak hajnalára emlékeztet.

Az időjárással eddig szerencsénk volt, jelenleg a párán kívül szemmilyen más zavaró tényező nem gátolja  repülésünket. Folyamatos figyelmet követel a hajtóművek ellenörzése, az üzemeltetési utasítás alapján a fordulatszámot nem pörgethetjük fell 7500 RPM fölé, mivel a túlzott igénybevétel a hajtómű meghibásodásához vezethet, ami itt a csendesóceán felett vézetesnek is bizonyulhat.

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.