Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

Azt hiszem, sokan vagyunk kíváncsiak rá, milyen is a légiforgalmi irányítók munkája. Ahogy korábban hírt adtunk róla, nemrég elindult a Hungarocontrol új oldala, de ez csupán képeket, 3D teremnézetet és játékot kínál. De mi van, ha élőben szeretnénk hallgatni a rádióforgalmazást; esetleg látni is a gépeket a radaron?

Ez sem lehetetlen! A Pilotshop.hu jóvoltából már online lehet hallgatni a 129.7MHz frekvenciát (és nem mellesleg az élő ATIS-t is). Ha nem a honlapon, hanem lejátszó program segítségével szeretnénk hallgatni az adást, nincs más dolgunk, mint az alábbi URL-t megadni kedvenc zenelejátszónkban (mint pl. Winamp, Amarok, esetleg Windows Media Player): http://195.70.54.219:8080/budapp.

Rendben, a hang már megvan, de mi a helyzet az élő radarképpel? Nos, ha nem is igazi radart, de Google Mapsra kivetített, valós időben mozgó gépeket azért láthatunk ezen a weboldalon keresztül. Egy ingyenes regisztráció szükséges hozzá, és már működik is. Fantasztikus hatása van az élő adással együtt.

További rádióforgalmazásokat találhatunk szerte a nagyvilágból ezen az oldalon.

Sok sikert, jó hallgatózást!

  

2 hozzászólás: “Budapest Approach élőben”

  1. Kaman Zsuzsa szerint:

    Egyre jobban szeretem…

  2. Horváth Attila szerint:

    Ha nem jön be a freki a : http//195…stb,stb akkor írjuk be:

    http://www.liveatc.net/flisten.php?mount=lhbp

    Jó hallgatódzást! HA (Atyus) nyugdíjas APP-s