Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2010. január 8. Civil, Hírek, Mindenféle Újraindul a sármelléki repülőtér bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

SármellékA Napi Gazdaság értesülése szerint megszületett a megállapodás a sármelléki Fly Balaton repülőtér üzemeltetéséről, így az várhatóan áprilistól újra fogad és indít gépeket. A lap pénteki számában megjelent írás szerint január első napjaiban állapodott meg a reptér korábbi üzemeltetőjét felszámoló Vectigalis Zrt. és egy magyar tulajdonban levő vállalat a légikikötő üzemeltetéséről és újraindításáról.

Varga Jenő, a felszámoló cég vezetője elmondta, hogy a bérlővel való megállapodás csak az első lépés a sármelléki fejlesztés folyamatában. A cél ugyanis az, hogy ez legyen Magyarország első számú regionális reptere, amihez egy sor beruházásra lesz szükség. Többek közt meg kell oldani a korábbi szovjet katonai reptér környezeti kárainak felszámolását. Ez várhatóan még négymilliárd forintba kerül – a földterületet birtokló önkormányzatok (Sármellék és Zalavár) tavaly már 226 milliós támogatást kaptak a költségvetésből.

A reptér 2009. októberi bezárásáig összesen 15 ezer utas fordult meg tavaly Sármelléken, míg 2008-ban ennek közel tízszerese. A Fly Balaton újraindulásának bejelentése az utolsó pillanatban történik Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke szerint, ugyanis január végéig kötik meg az utazási irodák a nyári-őszi szerződéseket.

A sármelléki reptér újraindítása kulcsfontosságú lehet a motoros gyorsasági világbajnokság magyarországi futamának szempontjából is: a sávolyi pályán ugyanis idén szeptemberben rendezik az első versenyt, amelyre több mint százezer vendéget várnak.

Forrás: MTI / Index.hu

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.