Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2010. január 27. Civil, Hírek Új szolgáltatás Ferihegyen kalndvágyóknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Májustól akár 4 órás határidővel is indulhat a kalandra és pihenésre vágyó utas, ha megvalósul a Budapest Airport és a charter-járatokat üzemeltető tour operatorok közös terve, az ún. Ultra Last Minute utakat értékesítő kioszk Ferihegy 2-es terminálján. A kölcsönösen előnyös, közös üzleti vállalkozás körvonalai a Budapest Airport és a tour operátorok közös egyeztetésén rajzolódott ki, amelyen a repülőtér képviseletében jelen volt Kam Jandu légiközlekedési igazgató, Hardy Mihály vállalati kapcsolatok igazgató valamint szinte ez összes jelentős charter-ágazatban érdekelt iroda.


A megbeszélésen elhangzott, hogy mivel a charter-utasok is ugyanazokat a szolgáltatásokat veszik igénybe, mint a 2-es terminálról üzemelő hagyományos, menetrendszerinti légitársaságok, ezért a Budapest Airport nem lát üzleti lehetőséget a repülőtéri díjak egyoldalú csökkentésében. Ugyanakkor a repülőtér üzemeltető felajánlotta, hogy közösen vizsgálják meg pl. az ún. off-peak, azaz csúcsidőn kívüli kedvezmények, vagy pl. a csomagban értékesített utak résztvevőinek a parkolási- és kiskereskedelmi kedvezmény nyújtásának a lehetőségét.


Különösen kedvező visszhangra talált a tour operátorok körében a Budapest Airport javaslata, hogy a repülőtér egy ún. Ultra Last Minute kioszkot ajánl fel a számukra, ahol az utolsó 24 órára megmaradt utakat lehet értékesíteni – négy órás indulási határidővel. A tervek szerint a mindenki számára egyforma lehetőséget kínáló kioszk személyzetét az irodák közösen fizetnék, míg a kioszkot és helyet a Budapest Airport állná. A Nyugat-Európában több helyen már sikeresen üzemelő modell lényege, hogy a megmaradt utakat jelentős kedvezménnyel veheti igénybe az utas, ha mondjuk napfényes desztinációra vágyik és mindegy neki, hogy mondjuk Egyiptomban vagy Görögországban köt ki. A tervek szerint az új kioszk 2010 májusától üzemelne.

A találkozón arról is megállapodás született, hogy a tour orpetárorok és a Budapest Airport kölcsönösen egymásra mutató linket üzemeltet a jövőben a cégek weboldalán, elmélyítik a szakmai adatok cseréjét, a piaci változások nyomon követését, a repülőtér szakmai látogatásokat szervez a chartereket üzemeltető cégek képviselőinek, bővíti a repülőtérrel kapcsolatos információs anyagok kínálatát.

Budapest Airport

fotó: airliners.net

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.