Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2010. február 2. Civil, Hírek Átadták a légimentők új központi bázisát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jól kezdődött az idei év a légimentők számára, mivel januárba került átadásra az új központi mentőbázis Budaörsön. Az új létesítményben színvonalas tárolási körülmények biztosítottak a helikopterek és a személyzet számára is. Korábban számos probléma merült fel a gépek és életmentő felszerelések tárolása kapcsán, jó példa rá egy évekkel ezelőtti eset amikor is a fagy miatt, megrepedt az egyik EC-135-ös szélvédője. De említhettem volna a személyzet elhelyezését is, amely korábban egy leromlott állapotú faházban volt megoldva a budaörsi reptéren. Egy ország számára nem lehet kérdés a professzionális légimentés képességének fentartása. Bízom benne, hogy a jövőben az ország többi légimentő bázisán hasonló fejlesztések jöhetnek létre. A folytatásban pedig a légimentők oldalán közzétett cikk olvasható….

Négy év hosszú idő. Az újszülöttből csibész óvodás lesz, az elsős gimnazista érettségizik. Nekünk napra pontosan ennyit kellett várnunk arra, hogy a gépünk hozzá méltó hangárban állhasson, hogy kollégáink megérdemelten kulturált körülmények között dolgozhassanak.

A kivitelező AktuálBau elképesztő tempóban építette új bázisunkat, miközben mindez nem ment a minőség rovására. A beépített műszaki tartalom meggyőző és büszkeséggel tölti el valamennyi kollégánkat. Napollektor, napelemek, a talajhőt használó központi légtechnika, takarékos LED-es fénytechnika csak néhány azon megoldások közül, amik az épületet jellemzik.

Úgy érezzük ismét sikerült bebizonyítanunk, hogy ha egy projektet jól előkészítünk, a megvalósításának szükségességét pedig szakmai érvekkel jól alátámasztjuk , akkor a hívó szóra sokan mellénk állnak. Szentes után most is, a társadalmi összefogás keretén belül önkormányzatok, cégek, vállalkozások adták az induló tőkét, amit aztán az Egészségügyi Minisztérium egészített ki és így valósulhatott meg a jelenlegi rendkívül funkcionális, immár tényleg minden igényt kielégítő, ám cseppet sem pazarló központi bázisunk.

Köszönet érte Mindenkinek, aki erkölcsileg, anyagilag támogatta, munkájával előrevitte az építkezés bármelyik fázisát, legyen szó akár a tervezésről, az engedélyezésről, vagy épp a kivitelezésről. A legnagyobb köszönet viszont légimentő kollégáinkat illeti, akik négy évig úgy dolgoztak, hogy a munkakörülmények mostoha volta ellenére munkájuk színvonalán sohasem látszott a csüggedés, az elkeseredés.

legimentok.hu

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.