Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2010. február 4. Civil, Hírek, Katonai Pápai katonák látogatása a Győr-Pér repülőtéren bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2010. február 4-én a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér katonái szakmai látogatást tettek a Győr-Pér repülőtéren, ahol betekintést nyerhettek a repülőtér feladataiba és működési rendszerébe. A NATO C-17-es flottáját üzemeltető pápai alakulat és a péri repülőtér alapvetően eltérő céllal működnek, de számos területen hasonlóság mutatkozik.

Észt érdeklődő

A látogatás első programjaként Vadász László a Győr-Pér Repülőtér Kft. ügyvezetője bemutatta a katonák számára a péri repülőtér múltját és jelenét, a tájékoztató után kötetlen beszélgetés keretében, körvonalazódtak azok a területek amelyek mindkét repülőtéren közösek (Légiforgalmi irányító/tájékoztató szolgálatok működése, repülés meteorológiai észlelések, tűzvédelmi szolgáltatások, karbantartási feladatok, kiszolgálási igények koordinálása és tervezése.)

A tájékoztató után a repülőtér bejárása következett ahol lehetőség nyílt a személyes tapasztalatok szerzésére. A bázisrepülőtér katonái megtekintették a hangárokat, ahol a német Private Wings légitársaság Beechcraft 1900D gépe parkolt, amely rendszeres nem nyilvános járatokat teljesít Pér és Ingolstadt között.

Hangár látogatás I.

Az együttműködése már évekkel korábban kezdődött, mivel a két repülőtér légtere határos egymással. Napi koordinációs kapcsolat van a légiforgalmi irányító/tájékoztató szolgálatok között, ami szükséges hiszen jelentős forgalomnövekedés prognosztizálható mindkét repülőtéren.

Hangár látogatás II.

A látogatás alkalmával hasznos tapasztalt csérére nyílt lehetőség mindkét fél számára, ami kiváló alapot teremt a katonai-civil együttműködéshez.

Fotó és szöveg:

Pap Ferenc

Győr-Pér Repülőtér

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.