Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2010. február 13. Civil, Hírek Légimentők a gyermekekért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Magyarországon évente sok ezer gyermek sérül meg közlekedési és háztartási balesetben. Ezekből több száz az, ami igazán súlyos, az esetek jelentős részében életveszélyes sérüléssel jár. Ma a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. helikopterei és személyzete jelentik szinte az egyetlen olyan segítséget, ami országosan elérhető és sokszor nagy távolságot átívelve végleges, definitív ellátást nyújtani tudó helyre szállítják a kis sérülteket.

Tapasztalatunk az, hogy a gyermekek ezekben a balesetekben legtöbbször vétlenek, hiszen az a felnőttek felelőssége, hogy egyrészt vigyázzanak rájuk, másrészt oktassák, felkészítsék őket a balesetek elkerülésére.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. a megelőzés érdekében 2010-et a gyermekeknek szenteli. Programsorozatunk alatt megpróbáljuk a gyermekekkel, tanáraikkal és szüleikkel megismertetni a legfontosabb veszélyforrásokat, felhívni a figyelmet az oktatás fontosságára, miközben a gyerekek is elmondhatják, lerajzolhatják, hogyan is élik ők meg a veszélyt.

A programok a légimentő bázisaink köré szerveződnek majd. Országos rajzpályázat, rendhagyó osztályfőnöki órák, gyermeknapi programok, oktatások keretén belül hívjuk fel a figyelmet a közlekedési és háztartási veszélyforrásokra. Ezen túl a cégen belüli továbbképzéseink során ebben az évben kiemelt figyelmet szentelünk a gyermekellátásnak, csakúgy, mint a szeptemberi Vándorgyűlésünkön, ahol a szakemberek külön gyerek szekció keretén belül vitathatják meg a gyerekellátás kihívásait. A program sorozat “zászlóshajója” a debreceni helikopterünk lesz. A Debreceni Bázis ugyanis éves átlagban a legtöbb gyerekmentési feladatot hajtja végre és kongresszusunknak is a város fog otthont adni szeptemberben. A helikopter az alkalomból speciális díszítést kap és a sajtótájékoztató után felszállása és hazaindulása fogja jelképesen megnyitni a programsorozatot.

Programunkat az UNICEF New York-i központjának támogatásával indítjuk. Jószolgálati nagykövetként Magyarországon Jaksity Kata állt mellénk, aki magánéletében a gyerekei mellett közszerepléseiben is hasonló elveket vall, műsoraiban pedig rendszeresen fordít figyelmet hátrányos sorsú gyermekek életének.

legimentok.hu

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.