Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

A melléklet térkép is jól mutatja, hogy az izlandi vulkán kitörés miatt a légkörbe kerülő vulkáni hamu, már nem csak az Atlanti térségre gyakorol hatást, hanem a szárazföldi területek felett is. A jelenségnek köszönhetően, számos járat törlés és késések nehezítik a légi közlekedést, így ajánlatos utazás előtt érdeklődni a légitársaságoknál az aktuális helyzetről.

(nagyítható)

  

5 hozzászólás: “A nemzetközi helyzet fokozódik…”

 1. badogrugdalo szerint:

  Ma késő délután a Bp.infó (133.0) bejelentette,hogy 17.00 UTC-től holnap 17.00UTC-ig Bp.FIR teljes területén minden repülés tilos.IFR, VFR, minden.Még az U.L. és siklóernyők is.
  Nem lett ez egy kicsit túllihegve?

 2. Iceman szerint:

  De egy kicsit túl lehet lihegve, elég lett volna a FL200 fölött korlátozni, az alsó légterek veszélytelenek, bár tény hogy ha csak a felső légtereket korlátozzák úgy is totális a káosz. Délután a LHPR-ről a német cargo-s pilóták bevállalták FL100-as útvonalukat Németország felé, természetesen azon a magasságon nem volt semmi probléma… még aznap délután visszatértek a következő fuvarkörre.

 3. badogrugdalo szerint:

  Még jó,hogy a papírsárkány és a galamb reptetést nem tiltották be.Mi mindig Európaiabbak vagyunk mindenkinél ha valamit tiltani kell.
  Jó idő van,a VFR-esek úgysem mennek gyakran 3000ft fölé.Most aztán ülhetnek a földön.

  • Iceman szerint:

   Időközben, továbbra is teljes légtérzár van a magyar légtérben (kivétel légimentők, katonai kutató-mentő szolgálatok, gondolom QRA) Ha a vulkán továbbra is aktív marad és az időjárás sem lesz megfelelő, elhúzódhat vagy akár megismétlődhet, a légiközlekedést súlyosan érintő káosz…

 4. Taki szerint:

  Ma már a VFR forgalmat engedik, és pár Bus elment FL120-on Németország felé. Érdekes lehet ezen a magasságon utazni!