Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

Ha esetleg valaki ihletet kapott volna arra a MiG-31-esről szóló bejegyzések alapján, hogy kipróbálja a gépet, akkor – némi pénzmag birtokában – ezt gond nélkül megteheti ITT.

De ha ezt inkább otthon, a saját kezébe véve az irányítást szeretné megtenni, akkor túl jó hírekkel nem szolgálhatok, csak egy biztató jellel: egy bizonyos Alexandr Jarcev (Александр Ярцев) készített hihetetlenül kiváló minőségű 3d modellt a gépről.

Erről nagyjából azt kell tudni, hogy ha valaki pl. az FS2004/FSX-ben repked, akkor azt gyakorlatilag ilyesmi 3d modelleken teszi. Vannak spéci 3d programok, amelyekkel – némi szakismeret birtokában – gyakorlatilag bárki elkészítheti a kedvenc típusát, hogy aztán kedvére repkedhessen vele. Igaz, a dolog a kellő élvezeti érték eléréséhez eléggé szerteágazó ismereteket igényel még ezen kívül, nem árt például érteni a textúrázáshoz, a dinamikához és így tovább.

Lényeg a lényeg, ez a modell enyhén szólva is kiváló – de akkor tényleg nagyon enyhén fogalmaztam. Arról sajnos nincs információ, hogy melyik szimulátorhoz készült (feltéve persze, hogy valóban ahhoz szánta a készítője), úgyhogy még van remény bármire – még akár egy új szimulátorra is…

Akkor végre lássuk a medvét! …azaz a kopót:  (Érdemes a képekre kattintva kinagyítani azokat!)

Kép szöveg nélkül

Részletek a köbön

Ez már valami!

Azt azért nem árt tudni, hogy ez a BM változat modellje, de a nagyobb rakéták még így is furák a félszárnyak alatt… Forrás és további képek a modellező más munkáiról, például egy MiG-23 3d modellről is.

  

7 hozzászólás: “Kopók minden mennyiségben II. – egy 3d modell”

 1. Taki szerint:

  Kedvet kaptam ismét szimulátorozni, és ami a nagyobb szó: ismét makettezni! :)

 2. Flanker szerint:

  Én arra jöttem rá, hogy nekem KELL ez a gép az FS-be! 😀 Feltehetően kezdésként felzabálná az FPS-t, majd hazavágná a FS-től kezdve a videókártyáig az egész gépet, de akkor is KELL! 😀

  • Iceman szerint:

   Eddig fel se tűnt de a gép orra alatt mintha lenne egy speciális optikai rendszer a gép orra alatt! Talán hőpellengátor vagy lézer távmérő? Esetleg az azonosításhoz használt optikai rendszer?

 3. Flanker szerint:

  Bizony, az a 8TK jelzésű hőpelengátor (és nyilván lézeres távmérő is van hozzá, ahogy az más típusokon megszokott). Mivel be is lehet húzni az orr-részbe, ezért általában ritkán látható így a képeken, úgyhogy nekem ezért is tetszik ez a modell. :)

 4. balzolt007 szerint:

  Ha valakinek nincs elég türelme kivárni a fent említett modellt, de szeretné kipróbálni a MiG-31 Foxhound-ot és még meg van a jó öreg Lock On, akkor látogasson el ide: http://www.lockonfiles.com Innen teljesen ingyen lehet letölteni (regisztráció után) a modellt, és a telepítéséhez szükséges Mod manager-t.

 5. Flanker szerint:

  Köszi a tippet, kipróbálom! :)

 6. balzolt007 szerint:

  Tiszteletem! Elnézést a kicsit off-ért, de gondolom érdekes lehet.
  A minap láttam az egyik ukrán adón, hogy itt is elkezdik forgalmazni az Oroszországban már kifutott ‘Legendás repülők’ című magazint. A sorozat tartalmáról itt lehet találni pár infót oroszul:
  http://nacekomie.ru/forum/view.....038;t=1087