Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2010. április 19. Hírek Ismét repülési korlátozás a magyar légtérben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A HungaroControl Zrt. sajtóközleménye:

Az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott tájékoztatás alapján a HungaroControl Zrt. 2010. április 20. 2:00 órai hatállyal döntést hozott az ország Balassagyarmat-Szentgotthárd vonaltól nyugatra eső ellenőrzött légterére 6000 méter alatt vonatkozó repülési korlátozás visszaállításáról. Az ettől a vonaltól keletre fekvő területeket a repülési korlátozás várhatóan reggel 8:00 óráig nem érinti, ezt követően azonban annak keleti irányba történő kiterjesztése várható.

Bár a mai nap folyamán a délnyugat felől hazánk fölé érkező időjárási front kedvező hatásának eredményeként a vulkáni hamuval szennyezett felhőréteg északi irányban kiszorult a Kárpát-medencéből, az este folyamán nyugatról érkező légáramlatok újabb hamufelhőt sodortak hazánk légterébe, mely az előrejelzések szerint reggel 8:00 óráig eléri a Budapest-Nagykanizsa vonalat.

A HungaroControl szakemberei egyeztetve a Nemzeti Közlekedési Hatósággal és a környező országok légiforgalmi szolgáltatóival 2010. április 20. 2:00 órai hatállyal döntést hoztak az ország Balassagyarmat-Szentgotthárd vonaltól keletre eső ellenőrzött légterére 6000 méter alatt vonatkozó repülési korlátozás visszaállításáról. Az ettől a vonaltól nyugatra fekvő területeket a repülési korlátozás várhatóan reggel 8:00 óráig nem érinti, ezt követően azonban annak keleti irányba történő kiterjesztése várható. Erről a légitársaságok úgynevezett NOTAM üzenetben kaptak tájékoztatást.

„A továbbiakban várható intézkedésekről az Országos Meteorológiai Szolgálat és a HungaroControl Zrt. április 20-án 10-órától közös sajtótájékoztatót tart az OMSZ II. kerületi Előrejelző termében ” – mondta el Fehér Imre kommunikációs vezető.

A HungaroControl Zrt-ről

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. a magyar légtérben a légiforgalmi szolgáltatások nyújtására és légiforgalmi szakszemélyzet képzésére kijelölt szervezet, mely felel a magyar légtérben a légijárművek irányításáért és biztonságáért. A HungaroControl Zrt. a biztonságos és hatékony léginavigációs szolgáltatást biztosítja a kijelölt légterekben.

További információ:
Fehér Imre
Kommunikációs vezető
HungaroControl Zrt.
Mobil:+36 30 983 4919
imre.feher@hungarocontrol.hu

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.