Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

A honvédelmi tárca kiemelt rendezvényeként ismételten lesz Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató a Kecskeméti Repülőbázison, méghozzá 2010. augusztus 7-én és 8-án. A program az évek során Európa öt legnagyobb repülőbemutatójának egyikévé és Közép-Európa legszínvonalasabb, leglátogatottabb légi parádéjává vált.

Az idei esemény fényét emeli, hogy a résztvevők programjaikkal köszöntik a 100 éves Magyar Katonai Repülés és az úgyszintén 100 éves Magyar Géprepülés jubileumát. Az évfordulók sorát gazdagítja a világhírű Frecce Tricolori repülő kötelék születésnapja, ugyanis az olasz légierő büszkesége 50 éves, amit Kecskeméten ünnepel majd. A meghívott 28 országból 20 nemzet már jelezte részvételi szándékát.

A “repülőnapok kötelék sztárjai”, a Frecce Tricolori, a Török Csillagok, a hazánkban még nem repült svájci Patrouille Suisse, a horvát Vihar Szárnyai, és a Breitling Team formációk mellett már biztosan ott lesznek Kecskeméten Ausztria, Belgium, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Németország, Románia, Svájc, Spanyolország, Szerbia, Törökország, USA, Ukrajna, Izrael és a házigazda Magyarország légierejének képviselői. A repülés szerelmesei közelről tekinthetik meg majd a világ élvonalába tartozó, Kecskeméten első ízben megjelenő Szu-27-est, a már látott, de még mindig érdekesség Eurofighter, Rafale, F-16, F/A-18, F-15, JAS-39 Gripen típusú harci repülőgépeket, a világhírű helikoptereket és az előző repülőnapon nagy tetszést aratott óriás szállítórepülőgépet, a C-17-est.

 

A hazai és külföldi katonai repülő produkciók mellett több ország és hazánk polgári repülésének jeles képviselői is bemutatókat tartanak majd. A regisztráció nem zárult le, még számos meghívott ország részvétele várható. Ez a két nap nem csak a repülés földi és légi arzenálját kínálja, hanem a Magyar Honvédség teljes haditechnikai keresztmetszetét is felvonultatja majd. A résztvevő országok száma, sokfélesége és a visszaigazolt géptípusok ismeretében minden eddiginél látványosabb és különlegesebb légi parádéra, egész napos, változatos családi programra számíthatnak az oda látogatók.

A program és a helyszín előkészítése megkezdődött, a repülőnapi belépőjegyeket 2010. április 23-ától lehet megvásárolni. A jegyek ára a 2003-as repülőnap óta változatlan, a felnőttjegy 4000 forintba, a gyermekjegy (14 éves korig) 2000 forintba kerül. Csakúgy, mint eddig, az idén is, mind a felnőtt, mind a gyermekjegyek elővételben 500 forinttal kedvezőbb áron vásárolhatók meg, azaz 2010. augusztus 6-ig a felnőttjegyekért 3 500 forintot, a gyermekjegyekért 1 500 forintot kell fizetni. A parkolás, a parkolókból a helyszínre,- és a visszaszállítás díja ismét benne van a jegyek árában.

A belépőjegyeket a Ticketpro országos hálózatában, valamint az összes ismert jegyirodában lehet megvásárolni. Interneten is lehet jegyet venni a www.ticketpro.hu oldalon. Mindezeken túl külföldön is hozzá lehet jutni a belépőkhöz a nemzetközi Ticketpro és Eventim irodákban.

 

forrás: honvedelem.hu

 

  

27 hozzászólás: “Kecskeméti repülőnap: megkezdődött a jegyárusítás”

 1. Batka szerint:

  A Patrouille Suisse repült idehaza. Taszáron voltak, Hunterekkel.

 2. kicsi szerint:

  Sziasztok, az lenne a kérdésem, ha ti voltatok már rep.napon, hogy a vadászgépeket közvetlen közelről meg lehet e nézni, beleülni, stb? Van rá emberük, akitől kérdezni is lehet a gépekről?
  Köszi Kicsi

  • Iceman szerint:

   A statikus sor egy alacsonyabb kordonnal van lekerítve, ha kint van a gépnél a személyzet akkor szerintem szívesen válaszolnak a kérdéseidre. Az eléggé eseti jellegű, hogy milyen gépbe lehet beülni, de nem lehetetlen a dolog, általában mindig van rá lehetőség

 3. Szasa31 szerint:

  A http://www.repülönap.hu-n eddig Izrael zölddel – visszaigazoltként szerepelt. Most ismét csak sárga státuszban van. Tud erről valaki valamit? Jönnek?

 4. kricc szerint:

  én ott leszek a 2010-esen

 5. Viki szerint:

  Kedves kicsi!
  Én voltam néhány évvel ezelőtt a repülőnapokon.Nagyon élvezetes és ámulatba ejtő.A épek nagy részét testközelből megnézheted és ki is próbálhatod.Felvilágosítást pedig hivatalos személyektől ( pilóta, katona…stb.) kapsz. Szóval ajánlom hogy menj el és néz meg mert ez egy örök emlék marad.

 6. Zoltan70 szerint:

  Légyszi aki tudja válaszoljon!
  A repülő napra üdülési csekket elfogadnak-e az idén?
  Előre is köszi

 7. Iceman szerint:

  Néhány hasznos tanácsot találtok itt a repülőnappal kapcsolatban:
  http://www.kerozingozos.hu/201.....pulonapra/

  Sajnos nem találtam információt arról, hogy üdülési csekket elfogadnak-e az idén.

 8. Iceman szerint:

  Ma felkerült egy tájékoztató térkép a hivatalos oldalra, érdemes tanulmányozni indulás előtt.
  http://repulonap.hu/airshow/ro.....formaciok/

 9. mig29 szerint:

  Hali mindenkinek !

  Nem tudjátok, idén is meg lehet venni a jegyet a lottózókban, vagy csak a ticketpro-nál???

 10. iceman szerint:

  Egyenlőre nem találtam arra vonatkozó infót, hogy lehet-e az idén is lottózóban vagy postán jegyeket vásárolni.

 11. TUNKI szerint:

  Sziasztok!
  Azt szeretném megtudni tőletek, hogy ha nem szeretnénk bemenni a területre /ahol fizetni kell/ akkor mely részről lehet még jól látni a repülőket??

 12. Anita szerint:

  Sziasztok!
  Nem tudtam üdülési csekkel sehol jegyet vásárolni. Ha konkrét ötletetek, helyetek van, kérem írjátok meg az e-mail címemre (konita70@citromail.hu).

 13. Jimy69 szerint:

  Hali az olvasoknak!
  Kecskeméti lévén mindenkinek ajánlom aki hezitál, hogy meg éri-e a belépő (4000 Ft.)Szerintem nem lehet összehasonlítani kb. 3 mozijeggyel. Ez egy éltre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt.Jut eszembe a kicsi lurkóknak érdemes beszerezni fülvédőt pl. F1 füldugót, mert mikor a vadászgépek repülnek az pokoli zajjal jár!! Kamerát ill. fényképezőgépet ne hagyd ottnon, mert a látottakat meg kell örökíteni és engedélyezett a bevitele. már reggel 08.00 kor keződik a program. A kocsit érdemes lerakni a kijelölt parkírozókban és nem kell okosnak lenni, hogy közelebb mész, mert a kocsisorban araszolhatsz akár 2 órát is. Kettő évvel ezelőtt is sokan így jártak. A parolókból célirányos busz visz mindenkit el és szabad utat kapnak a forgalomirányítóktól. Százezres tömegre számolhattok!!! érdemes időben elindulni.
  Jó szórakozást mindenkinek. Üdv: Jimy

  • iceman szerint:

   Szia!

   Köszönjük a jó tanácsokat, azt hiszem többet tudtunk meg Tőled mint a hivatalos weboldalról. Annyival egészíteném ki, hogy a kapunyitás reggel 7:30-kor lesz!

 14. szabóeva szerint:

  Üdvözlök Mindenkit!
  Érdeklődni szeretnék, hogy jegyet lehet e a helyszínen vásárolni mert úgy volt hogy kapunk az egyik ismerősünktől, de végül is nem lett belőle semmi, most kellene egy darab felnőtt jegy.
  Aki tud kérem segítsen, hogy hogyan tudnék holnapra egy jegyhez jutni.
  Köszönöm
  Évi

 15. szabóeva szerint:

  Irtam emilt a base@kerozingozos.hu cimre, de most nem tudom hogy ez időben mit jelent mikor olvassák el és ettől még lesz e időben válaszom…

 16. szabóeva szerint:

  Köszönöm szépen a lehetőséget erre nem is számítottam álmomban sem…

 17. szabóeva szerint:

  Kedves Taki!
  Még egyszer csak köszönni tudom a mai élményben gazdag napot amit kaptam.
  Üdvözlettel:
  Szabó Éva

 18. magyarb szerint:

  Kedves Repülőnap Rajongók!

  Diplomamunkámat a nemzetközi repülőnapról írom, melyhez kérdőíveket kell begyűjtenem kb. 100-at. Segítségüket szeretném kérni, a http://nemzetkozi-repulonap.webnode.hu/ honlapon megtalálható az említett kérdőív, melynek kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe, de nekem nagyon sokat segítene.

  Akinek ideje engedi és már részt vett valamikor ilyen rendezvényen kérem töltse ki és küldje el részemre.

  Segítségüket előre köszönöm!

  magyarb