Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

“Előbb lövünk, aztán kérdezősködünk – feltéve, hogy lesz még kit faggatni.”

Egy nem is olyan régen megjelent írásunkban már foglalkoztunk egy oroszok vs. kalózok afférral, aminek azóta volt némi utózöngéje is: mint kiderült, a kalózoknak nem csak szóvivője van, hanem főnöke is. Utóbbi közölte, hogy a történtek miatt (emlékeztetőül: 1 kalóz azonnal megtért Allah kebelére, a többi meg némi csónakázás után követte őt) innentől kezdve minden orosszal végeznek. Persze ezzel önmagában még nem foglalkoznánk, mert ugye mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de van más okunk is arra, hogy egy kisebb kitérőt tegyünk erre a témára – mármint azon felül, hogy erre ígéretet tettünk.

Megjegyzendő, hogy azért mindezen eseményeknek volt már némi előzménye is, amiből a kalóz bácsik már tanulhattak volna: sok más hajó mellett a Pantyelejev admirális is járt már a környéken és annak tengerészgyalogosai is alkottak ezt-azt – a kalózok nagy bánatára, persze.

Hála az égnek, a derék muszkák erről készítettek videót és voltak kedvesek feltolni a YouTube-ra. Még mielőtt valaki felelőtlenül rávetné magát, jelzem, hogy szörnyű, rettenetes, felháborító és megrázó képsorok következnek: ezek az elvetemült morpehek ártatlan halászokat zaklatnak és erőszakoskodnak velük – kell-e mondanom, hogy természetesen mindezt teljesen alaptalanul. Az csak az oroszok rosszindulatának jele, hogy a Kalasnyikovokat a kalózlét bizonyítékának tekintik és az a teljesen nyilvánvaló dolog fel sem merül bennük, hogy a derék halászok a szokottnál kicsivel nagyobb halakra nyomulnak. Na jó, sokkal nagyobb halakra… oké, kifejezetten bazinagy halakra.

Azt azért előre jelezném, hogy aki nem bírja a vért, annak nem feltétlenül jó ötlet megtekintenie a felvételt…

Ezen megrázó képsorok után kérem, hogy minden jóérzésű ember emlékezzen meg az igaztalanul meghurcolt szegény, szerencsétlen – de legfőképpen ártatlan – halászokról és emelje fel szavát az Amnesty Internationalnél ezen gyalázat ellen – és szólítsa fel őket, hogy lehetőleg személyesen vegyenek részt a “halászok” védelmében… (Azt nagyon nem javasoljuk, hogy valaki az oroszoknál kezdjen reklamálni a történtek miatt…)

Komolyra fordítva szót, a felvétel alapján úgy gondolom, hogy még van jövője az emberiségnek – de az oroszoknak biztosan. Nekik szerencsére még nem ment el az eszük, és nem viszik túlzásba a bűnözők jogokkal történő elhalmozását – és a politikai inkorrektség vádja sem hozza őket izgalomba.

Persze lehet a kalózokat sajnálni az átlőtt comb, az elsüllyesztett csónak és a Kalasnyikovoknak látszó elvett horgászbotok miatt, de még mielőtt nagyon beleélnénk ebbe magunkat, azért nem árt, ha tudatosodik bennünk az, hogy igaz, hogy a látszat néha csal, de ez azt is jelenti egyben, hogy az esetek többségében nem csal: aki kalóznak látszik, az 99%-ban nem csak úgy néz ki, mint egy kalóz, hanem az is.

A következő alkalommal már igyekszünk némi kerozint is keverni a tengervízbe… :)

  

3 hozzászólás: “Botrány! A gonosz oroszok macerálják a szegény halászokat!”

 1. badogrugdalo szerint:

  A kalózokkal másként nem lehet tárgyalni.Esetleg a vezér házára egy okos bomba sem ártana.Kizárt,hogy nem tudják az amik is,hogy hol van…Európa langyos.

 2. Flanker szerint:

  Éppen erről (is) szólt a cikk: az amerikaiak is eléggé odavannak az ilyen-olyan jogoktól, pl. a célpontok kijelölésével kapcsolatban jogászokkal véleményét is kikérik. Nem vicc, jogászokkal egyezkednek, hogy akkor mehet-e oda a bomba vagy nem. Hihetetlen…

 3. Ikarosz szerint:

  Hát ezek az oroszok!Mindig is tudtam, hogy huncut legények, de azért ezt nem gondoltam róluk! Hát már kalózkodni sem hagyják szegény népeket?!? Fegyveresekre lőnek!
  Hát emberek az ilyenek?!?