Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

A mai nap “legszenzációsabb” híre, hogy előkerült egy videófelvétel a lengyel elnök gépének katasztrófájáról, pontosabban az azt követő eseményekről. Mi több, állítólag két felvétel is van, de csak az egyik került fel a YouTube-ra, a másik valamiért nem. De hogy a dolog ne legyen ilyen unalmas, van még pár háttérinformáció is ehhez: a videót készítő személy állítólag rejtélyes körülmények között meghalt… Véletlenül pont úgy, ahogy az egy valamirevaló konteó esetében elvárt. De ez semmi…

A másik, kapcsolódó hír ugyanis az, hogy állítólag “idegenek” voltak a pilótafülkében a katasztrófa idején, mármint nem “kis zöld/szürke emberkék”, hanem olyanok, akik nem tartoztak a gép személyzetéhez. Kilétüket persze nem közölték, mert így legalább lehet találgatni… Az idegenek jelenlététől nem vagyok meglepve, de a mai hírek másik része lényegesen érdekesebb.

Visszatérve tehát a videóhoz: az azóta elhalálozott készítő állítólag egy lengyel hírportálnak küldte el az anyagot (hogy ez egy vagy két felvételt jelent, nem tudni) – persze álnéven – és csak ezután halt meg. (Dramaturgiailag ezt nem is csinálhatta volna jobban – de másként sem.) Ugyan csak utalnak rá, hogy ehhez kapott némi segítséget (lsd. “rejtélyes körülmények között meghalt”), de ebből csak a hülye nem jön rá, hogy arra céloznak, hogy kinyírták. Természetesen arról nem szólnak a hírek, hogy mit is jelent ebben az esetben az, hogy “rejtélyes körülmények között”.

Én nem nagyon kívánok állást foglalni a kérdésben, de a videóval kapcsolatban akad pár fenntartásom, ahogy azzal kapcsolatban is, hogy mekkora amatőr már az, aki azt hiszi, hogy álnevet használva nem találják meg 15 percen belül…

Nos, a videó megtekintése után azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulnánk olvasóinkhoz, hogy osszák meg velünk, mi az ő véleményük minderről: néhány hülye szórakozik vagy a dolog teljesen valós és valami rettenetesen szörnyű ármány lappang a háttérben?

Bocsánat, de nagyon aljas vagyok, a lényeget majdnem elhallgattam: a felvételen több lövés is hallható, valamint orosz káromkodás, továbbá emberölésre történő felhívás is: természetesen oroszul, naná, majd nem. Hogy én miért nem vagyok ettől meglepve…

  

5 hozzászólás: “Vitatéma: Szmolenszki videó – valós vagy hülyeség?”

 1. Iceman szerint:

  0:40-nél ráközelít a kamera a roncsok közé, valami mozgó alakra, nem vehető ki igazán, mi látszik a képen. A felvétel helyszíne első ránézésre akár valóságosnak is tűnhet. Mindenesetre a videó táptalaja az összeesküvés elméleteknek… ne feledjük el azért Oroszországban ugyanúgy működnek a szovjet beidegződések… így semmi sem biztos…

 2. Ikarosz szerint:

  Szerintem kamu.
  Kicsit vicces, hogy az illető, aki a felvételt készítette, ott járt egy repülőbaleset helyszínén(tök véletlenül), lekamerázta a távolban mozgó alakokat(tök véletlenül), akikről nem látni, hogy kik, hányan vannak, és mit csinálnak.
  De eszébe sem jut a felvétel készítőjének és kék kabátos társának, hogy túlélőket keressenek,csak nyugodtan sétálgatnak a fák között.
  Meg sem fordul a fejében “barátainknak”, hogy a távoli alakok talán túlélők, vagy mentőcsapatok, akiknek segíteni kéne, vagy akikkel együtt kéne működni(tök véletlenül).
  A messze, homályban mozgó alakok beszéde pedig tisztán érthető, nincs egy azonosítatlan betű sem az elhangzottakban.De hát ködben, esőben, erdőben, szirénaszó mellett ugyan miért is ne lehetne hallani…?
  Aztán amikor a távoli alakok egyértelműen meg akarnak ölni valakit, és szót tett követi, “barátunknak”, akit kék kabátos társa elhagyott, eszébe sem jut kikapcsolni a kamerát vagy elrejtőzni vagy elfutni, hanem nyugodtan sétálgat, és kamerázgatja a távoli alakokat, miközben lövöldöznek és újratöltenek…
  Szóval kicsit ez így hihetetlen számomra.
  Elsőre ennyi jutott eszembe.

 3. Flanker szerint:

  Egyet kell értenem mindkettőtökkel, vagyis azzal, hogy élnek a régi reflexek és azzal is, hogy kamu. Ez így elsőre fura, pedig az egyik következik a másikból: tehát az oroszok ebben a témában hihetetlenül profik, magyarán a videón látható balfékeskedés nem rájuk vall.
  Bővebben: tudják, hogy lelövik vagy egyéb módon “lehozzák” a gépet, de elfelejtik körbezárni a leendő helyszínt, hátha elmenekül valaki – vagy fordítva, bemegy és kedvére levideózza az egész büdösnagy konspirációt. Sőt! Még távozni is hagyják! Ugyan éppen a túlélőket lövöldözik lefelé, de a bámészkodókkal nem törődnek. Na ne… ezt nem veszem be. Ráadásul mindehhez képest alig páran vannak.
  A másik az, hogy ennek a katasztrófának nincs hangja, nem hallatszik a tűz égése (ez még hagyján az esetleges távolság miatt), semmi recsegés-ropogás, csak a szél fúj, meg egy távoli kürt hallatszik, valamint a beszéd – pazarul. Ccc!
  Szóval ez egy kompromat, de ha mégsem (azaz “igazi”), akkor egy amatőr munkáról szól, márpedig az orosz hivatalos szervek messze nem azok…

  Egy írás a felvételről ITT.

 4. badogrugdalo szerint:

  A video nyilván kamu,ilyen felvételt én is tudok csinálni.
  A pilótafülkében tartózkodó valakikről: mifelénk,a keleteurópai banánköztársaságokban könnyen elképzelhető,hogy valaki akkorának képzelje magát,hogy jelenléte még az RVR-t is javítja.A fizika törvényeit is próbálja felülírni.
  Szerintem az Oroszoknak semmi érdekük nem füződött ahoz,hogy látványos hókuszpókuszokkal leoperáljanak egy repülőt a levegőből.Összeesküvés – sztorik voltak,vannak,lesznek és mindig akadnak akik még azt is elhiszik,hogy egy repülő a levegőben felejtődött. :-)

 5. ricuboy szerint:

  Látszik hohy kamu!!M IÉRT NEM MEGY KÖZELEBB A KAMERÁVAL CSAK KERÜLGETI A KÁSÁT !