Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2010. május 28. Bevetés, Civil, Katonai, Mindenféle A Ferihegyi tűzoltók is ott lesznek Kalocsán! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Május 30-án vasárnap az Europairventure harmadik napján, várhatóan több mint száz repülőgép fog tisztelegni a 100 éves magyar repülés előtt egy csillagtúrával. A gépek a kalocsai repülőtérről indulnak, Paksot megkerülve az új M6-os vonalán repülnek tovább. Majd Szekszárd, Őcsény, Hajós érintésével térnek vissza Kalocsára. A Ferihegyi Tűzoltók is ott lesznek ezen az egyszeri megismételhetetlen ünnepen.Ahhoz hogy  lejutásunk zavartalan legyen, a Ferihegyi tűzoltók többsége teljes mellbedobással részt vett. Önként és önzetlenül segédkezett mindenki, külön köszönet a főszervezőnek,  D’Ess Gábornak, aki meghívta az állományt; az OKF Főigazgatójának, Dr.Tatár Attila tű. altábornagynak. Az RKI igazgatójának, Jambrik Rudolf tű. alezredesnek köszönjük a nem mindennapi támogatást és segítséget – mondta  Révay László tű.fhdgy és hozzátette:  részükről ez az első állomás; valaminek a kezdete. A következő ünnepi sorozathoz is szeretnének csatlakozni, ami a  Nemzetközi Kecskeméti Repülőnap lesz augusztusban.

Részletes beszámolóval jelentkezünk majd a kalocsai repülőnapról. A Magyar Légierő is tiszteletét teszi a nem mindennapi kalocsai repülőnapon! A szervezők ígéretet kaptak arra, hogy vasárnap együtt ünnepelhetik a 100 éves magyar repülést egy JAS 39 Gripen társaságában.

Igazán nagyszerű ez az összefogás!  Köszönjük!

Barátaim jelmondatával búcsúzom:

“Az ég a bátrakat szereti”


“A köz szolgálatában állni tisztesség.Önzetlenül szolgálni a közt:valóban nemes hivatás”


“Istennek dicsőség,egymásnak segítség”

Molnár László

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.