Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

Úgy tűnik, ez a hónap bővelkedik a szimulátoros cikkekben, szerencsére. Nem is volt olyan régen, amikor a HighFly Aviationnél jártunk, és kipróbálhattuk az épített Airbus 320 és Boeing 737 szimulátorokat. Én akkor csak egy dolgot sajnáltam: hogy a régi ócska kávédarálókra nincs hasonló vas építve. Mekkorát tévedtem!

A www.virtualisrepules.hu oldalait böngésztem épp, és az első cikken rögtön meg is akadt a szemem. Ivanhoe sem tudott sokat hozzátenni, szerintem neki is leesett az álla, s csak levegőért kapkodott: egy valódi, épített Antonov An-24 szimulátor! Aki ismeri a Kerozingőzös szerkesztőit, az tudja rólunk, milyen gyengéd érzelmekkel viseltetünk a hm, hogy is mondjam, szóval a kissé régebbi orosz (na jó, nevezzük nevén: szovjet) technika iránt. A videó nézése közben nem picit állt fel a szőr a hátamon. Ne is ragozzuk tovább, íme:

A videó feltöltőjének profiljában (Ladderinthesky) amúgy más érdekességek is találhatók. Belinkelem őket, mert alaposan át vannak itatva kerozingőzzel (itt is van Ancsa):

Nagyon úgy fest, hogy egy mozgó Airbus szimulátorral van itt dolgunk:

…ez pedig már nem szimulátor, hanem egy valódi 320-as:

E heti kérdésünk: az alábbi klipből vajon az An-72 láttán dobbant nagyobbat a szívünk, vagy amit a “legény-a-talpán-f****-gyerek” pilóta művelt a Tuskóval? Viccet félretéve, akik emlékeznek még az augusztus 20-án a Duna felett elrepülő 767-esre és 737-esre, megfigyelhették, hogy kint van a gépek futóműve. Ellentétben az itt szereplő gépekkel (iiiigen, tudjuk hogy miért):

…és a végére maradt a slusszpoén (elnézést!):

  

Egy hozzászólás: “Egy An-24 szimulátor és más videók”

  1. Iceman szerint:

    fuuuuuu, az a 154-es alacsony áthúzás…nnnnagyon durva, a leglassabban repült a többi gép között és a legalacsonyabban, pedig az összes többi gép nála sokkal kisebb volt, már bocsánat de hajmeresztő látvány ilyen alacsonya az átesési sebesség közelében repülni…Ivánék megint odatették magukat… no meg egy kicsit eszembe jut egy görög város neve is 😀