Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2010. június 4. Civil, Hírek, Mindenféle Kábítószerrel a fehérneműjében érkezett Ferihegyre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kábítószer hatása alatt állt az a fiatal nő, aki Hollandiából érkezett Ferihegyre. Az erősen illuminált állapotban lévő utast a rendőrök kísérték le a gép fedélzetéről, majd előállították.

A nő fehérneműjében két csomag marihuánát találtak, melyet a rendőrség lefoglalt. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság büntető eljárást indított.

A Hollandiából érkező gép személyzete értesítette a rendőrséget arról, hogy egy utas nem akarja elhagyni a gép fedélzetét. A légi kísérők elmondása szerint a fiatal hölgy alkoholos befolyásoltság alatt állt, és ülőhelyéről felállni sem volt képes. A repülőtéri rendőrök kiérkezésekor már öltözéke is hiányos volt, agresszív viselkedése pedig kábítószeres befolyásoltságra adott gyanút. A helyszínre érkezett orvos mentőautóval szállította volna el a beteget, ám a mentőautóban megkezdett vizsgálat közben két csomag marihuánát találtak a nő melltartójában. A fiatal hölgy elmondása szerint azt Hollandiában egy üzletben vásárolta. A rendőrség a további ruházat és csomag átvizsgálás során újabb kábítószert nem talált, a nőt az Erzsébet kórház toxikológiai osztályára szállították. Az esetet követően a reptéri nyomozók meghallgatták a fiatal hölgy édesanyját, aki a repülőtéren várakozott a gép leszállását követően. Elmondása szerint a lánya prostituáltként dolgozott kint és most sikerült elszöknie kitartójától.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kábítószerrel való visszaélés vétség miatt indított nyomozást, melynek büntetési tétele akár két évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Forrás: Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI)
Molnár László

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.