Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2010. június 9. Civil, Hírek, Mindenféle Hírek a Boeing cégtől bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kigurult a festőhangárból az első B747-800 Freighter típusú repülőgép, mely a Cargolux színeit viseli. A gépre már a Cargolux új festése került, mely egyben szimbolikus is, előrevetítve a légitársaság flottájának modernizációját, ami az első B747-800F átvételével veszi kezdetét. A légitársaság egyébként 13 darabot rendelt az új típusból, melyből az elsőt az év végén veheti át.

Az ANA várhatóan novemberben vagy decemberben veheti át az első 787-800-asát, amely a jövő év januárjában megkezdi menetrend szerinti szolgálatát. A gép először hazai célállomásra közlekedik majd, ezt követően azonban – az előzetes tervek szerint – 2011 márciusának végétől, a nemzetközi porondon is debütálhat a Dreamliner. 2011. március 31-ig várhatóan további hét darab Boeing 787-est vehet át a légitársaság, melyekkel a 767-eseket kívánják felváltani.

Luxembourg nemzeti légitársasága a Luxair a napokban vásárolt egy Boeing 737-800NG típusú repülőgépet (LX-LGT), mellyel a már meglévő három B737-700NG flottáját kívánja kibővíteni. Az új repülőgépet a légitársaság listaáron, 77 millió dollár értékben vásárolta meg.

Forrás :Boeing
Molnár László

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.