Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

Lézertollal próbálta elvakítani a leszállni készülő repülőgépek pilótáit Ferihegyen az a fiatalember, akit a napokban fogtak el a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) terror-megelőzési nyomozói. A fiatal férfi a lézeres akciójával az utasok biztonságát veszélyeztette.
Az RRI tájékoztatása szerint ilyen esetről először 2009 őszén a légiforgalmi irányításától kaptak bejelentést. Akkor valahonnan esténként egy zöld színű lézerfénnyel zavarta meg valaki a biztonságos landolást.
A nyomozók a pilóták elmondása és az összegyűjtött adatok alapján beazonosították a lehetséges helyszínt, ahonnan a fény érkezhetett, de akkor nem sikerült elfogni ott senkit.
Az újabb bejelentés a napokban érkezett a vakító lézerről. Az RRI nyomozói azonnal a fény forrásához, egy a reptérhez közeli település vasútállomására siettek.
Ott elkapták a lézertollas férfit egy fiatalkorú társaságában. A férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indítottak eljárást. Ha ezért elítéli a bíróság, akár három év börtönt is kaphat.
Az RRI tájékoztatása szerint nem ez volt az első eset, hogy ezzel a módszerrel veszélyeztették az utasokat.

Forrás RRI

Molnár László

  

2 hozzászólás: “Lézertollal próbálta elvakítani a leszállni készülő repülőgépek pilótáit”

  1. Bádogrugdalo szerint:

    Ehez hasonló,hogy a múltkor a fiamnál keresett valaki repsávos rádiót.(hozzám hasonlóan ő is rádióbuzi)
    Mondtuk neki,hogy elég ha egy vevőt vesz mert azzal hallgathatja a forgalmat.Mondta,hogy azért jó lenne ha adni is tudna mert néha szórakozásból beszólna ezt-azt.Rádiót nem adtunk de felhívtuk a figyelmét,hogy ezt a “szórakozást” terrorcselekménynek minősíthetik és még a müanyag bilincs is lerohad róla annyit ülhet érte a börtönben (megérdemelten)

  2. Taki szerint:

    Teljesen jogos, pontosan erre valók a scannerek, azokkal nyugodtan lehet szórakozni.