Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

A közelgő kecskeméti repülőnap kapcsán  szeretnénk néhány hasznos tanáccsal ellátni az eseményre kilátogatókat. Aki még esetleg nem döntött a részvétel mellett, az meggyőzheti magát a várható felhozatallal. Ehhez nem kell mást tenni mint felkeresni a hivatalos weboldalt, ahol aktuális lista található a résztvevő országokról és eszközeikről. Ha megszületett a döntés akkor a  Ticketpro honlapján tájékozódhatunk a jegyvásárlás lehetőségeiről…

A dinamikus program időbeosztása még nem készült el, annyi biztos, hogy a repülőtéren a kapunyitás hét órakor lesz. Szerintem nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy érdemes már kapunyitáskor a repülőtérre érkezni, mivel az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy később Kecskemét és 15-20 km-es környékén egy gigantikus méretű forgalmi dugó alakul ki. Lássuk be a jeggyel a zsebünkbe nem egy felemelő érzés a repülőgépek távoli zúgását hallani a dugó kellős közepén.

Ha kellően elvetemültnek érzed magad akkor már a hivatalos repülő nap előtti két napban is akad bőven látnivaló a repülőtér környékén, mivel a résztvevők általában ebben az időszakban érkeznek, és számos gyakorló repülést is beiktatnak a hivatalos program előtt. Ilyenkor érdemes kilátogatni az aktuálisan használatos futópálya végéhez. Itt bőven akad lehetőségünk jobbnál jobb képek elkészítésére. Persze néhány alapvető szabályt tiszteletben KELL tartani a “szpotterkedés” alatt, erről itt olvasható bővebben!

Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis - Kecskemét

Kerozingőzös szemmel talán az idei résztvevők közül a legérdekesebbnek Ukrajna ígérkezik, mivel ők egy Szu-27-essel érkeznek. Egyenlőre nem tisztázott, hogy a dinamikus vagy a statikus programban vesz majd részt. Legyen bárhogy is, a Flanker mindenképpen ritka vendégnek számít nálunk, várhatóan sokakat megdöbbent majd a gép lélegzetelállító méretei.

Aki lemaradna a repülőnapról ne bánkódjon, mivel a Kerozingőzös Portál szerkesztői képekben gazdag beszámolót készítenek majd az eseményről.

  

9 hozzászólás: “Kerozingőzös tippek repülőnapra”

 1. Maya szerint:

  Ráadásul, ha minden jól megy, Kayama blogja is bőséges beszámolót nyújthat e nagyszerű rendezvényről :) Alig várom :)

 2. GYA szerint:

  Köszi a jó tanácsokat!
  Majd igyekszem észben tartani 😉

  Nem szokott térkép készülni(kapuk, parkolók, statikon álló gépek)?
  Csak, hogy fellehessen készülni, hogy mit hol találunk?
  Mint pl ez: http://www.newriverairshow.com.....%20Map.pdf

 3. Iceman szerint:

  Szia! 😀

  Amennyire tudom minden évben vannak hivatalos térképek, az útvonalak és parkolók, kapuk illetően, egyenlőre még nem tették közzé a hivatalos oldalon, de rajta leszünk a témán!

 4. Iceman szerint:

  Ma felkerült egy tájékoztató térkép a hivatalos oldalra, érdemes tanulmányozni indulás előtt.
  http://repulonap.hu/airshow/ro.....formaciok/

 5. Iceman szerint:

  A dinamikus program itt megtekinthető (időpontok nélkül)
  http://repulonap.hu/airshow/ro…..t_program/

  Találunk egy érdekességet is a programban, méghozzá az Olasz légierő C-27 Spartan-ja ott van a dinamikus programban… mindenképpen ígéretesnek tűnik.
  Némileg szervezési hibának tűnik, hogy még konkrét időpontokat sehol sem tüntettek még fel…

 6. paár csaba szerint:

  én is Pápán voltam katona 1989 november és 91 február között.az 50-es gép volt az enyem.sárkányos voltam.

 7. Tacsk0 szerint:

  Nekem egy dolog nagyon nem teszik a 2010-es repnapon: az, hogy a cionistákat is meghívták. A tavaszi “Úttörő Üstökös” kémrepülőgépes-besurranós-bérgyilkolós témában mind a mai napig folyik a rendőrségi nyomozás – legalább addig nem kéne beengedni őket, amíg az nincs lezárva!

  Amúgy amit hozna a moszad, az érdektelen, mert az F-16I géppel gyakorlatilag azonos F-16D block 52+ vasat a lengyel testvérektől is meghívhattunk volna. A másik géptípus, a C-130 Hercules pedig a románoktól meghívható, akikkel katonailag jóban vagyunk.

  Szégyellném nézni, hogy a hazánk felvásárlásával dicsekvő magyargyűlölők ott köröznek Kecskemét felett, ezért nem is megyek ki a repnapra, hiába érdekel. Aztán ki tudja, hány palesztin gyereket ölt már meg Gázában az az F-16I?

  Remélem a Jobbik kampánya ki tudja tiltani őket a repnapról, akkor lemegyek. A Likud Viktorban már sajnos nem bízom.

 8. Taki szerint:

  Tacsk0, köszönjük a hozzászólásodat, de kérlek a Kerozingőzös oldalain mellőzzük a politizálást. A meghívás – úgy gondolom – nem politikai/vallási/faji meggyőződés alapján került elküldésre. Ezt tartsuk tiszteletben, köszi.

 9. Tacsk0 szerint:

  Tárgytalan, állítólag nem is jön az IAF a romániai leperecelésük és a tegnapi libanoni fakivágásból alakuló határháború miatt.

  Azt még mindig nem értem, hogy lengyel F-16 és Szu-22 miért nem jön hozzánk?