Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2010. augusztus 10. Katonai Hűha… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mióta Putyin az unatkozó orosz stratégiai bombázókat ismét felzavarta repülni, elég gyakran lehetett arról hallani, hogy a Bear-ek vagy a Blackjack-ek éppen kinek a lelkivilágába (és légterébe – bár ezt az oroszok mindig igen következetesen tagadták) gázoltak bele. Nos, a legújabb események mindenkinek belegázolnak egy kicsit a lelkébe, ha csak egy kicsit is érdekli a katonai repülés, lévén valami olyasmi történt, amire korábban még nem igazán volt példa…

Az történt ugyanis, hogy 2010. augusztus 8-án géprablók kerítettek a hatalmukba egy utasszállító gépet az amerikai-orosz határ közelében – melyre rávezették a NORAD és az BBC (VVSz, vagyis az Orosz Légierő – csak cirill betűkkel) készültségi vadászait is. Az eltérített gép utasai balra nézve ezt látták:

Fotók: AP

Valamint:

Fotó: AP

Jobbra nézve meg ezt:

Meg ezeket:

Na jó, valójában az történt, hogy a NORAD és az Orosz Légierő közös gyakorlatot tartott a fenti fiktív szituáció alapján – először ebben a formában. Valljuk be, ilyesmiről szívesen hallanánk a továbbiakban is – a fotókról (by AP Photo) már nem is beszélve.

Egyébiránt valójában ezeket a derék urakat “térítették el” (a géprablók már nyilván kiugrottak a gépből a fenti látvány hatására) a feladat forgatókönyve szerint:

Mint az látható, ez egy amerikai-kanadai-orosz gyakorlat volt, de a kanadai Hornetek valahogy kimaradtak belőle. Talán majd legközelebb ők is csatlakoznak.

Forrás

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.