Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

Csillogó  villogó repterekhez szokott szemünk el sem hiszi, hogy a Budaörsi hámló vakolatú, ijesztő külsejű épület 1937-ben, átadásakor Párizs után másodikként számon tartott, korának egyik legkorszerűbb repülőtere volt. Az építész-tervező páros a kor igényeinek megfelelő, elegáns épület együttest alkotott. A bejárat elé felhajtót terveztek, így a leendő utasok fedett helyen szállhattak ki az autókból ahol egyenruhás londinerek várták őket és vitték csomagjaikat a várócsarnokba.

Első ízben REP-TÉR-ÉLMÉNY címmel megrendezésre kerülő nyílt napot hagyomány teremtőnek szánják a szervezők, melynek célja felhívni a figyelmet a Bauhaus építészeti remekre, amelyet napjainkban ipari műemlékként tartanak számon, emléket állítani az építőknek, valamint erkölcsi és anyagi támogatókat találni a repülőtér teljes körű rekonstrukciójához.

A Private Day, a különleges találkozók, egyedi élmények szervezésére specializálódott csapat és a Magyar Repülő Szövetség közös célja, hogy egy egész napos, több helyszínen zajló, programokban és látnivalókban gazdag nappal tegye emlékezetessé kicsik és nagyok, hölgyek és urak számára október 16-át.

Aki e napon kilátogat a reptérre, a nap folyamán több alkalommal szakértő kísérővel műemléki körsétán vehet részt, megtekintheti a reptér átadásakor készült fotókból rendezett kiállítást, a várócsarnokot, a hangárt és a benne rejlő old timer gépeket.

A nap során  bemutatkoznak a vitorlázó repülők, a modellező repülők, a sárkányrepülők, a hőlégballonosok, a VIVACE mazsorett valamint a Honda jóvoltából két rendhagyó motor-show-t is megtekinthetnek a helyszínre látogatók.

A régi autók  és korabeli ruhákba öltözött lányok és fiúk felidézik a 40 –es évek társasági életét, a táncokat, a kávéházi, „zserbós” hangulatot.

A kicsiknek játszóházzal, a fiataloknak pedig a Microsoft Flight Simulator X és a legújabb Xbox Kinect játékokkal és Lavazza kávésarokkal kedveskednek a szervezők. Az esti órákban a The Walrus és a Rorschach együttes koncertje lesz hallható.
Belépés díjtalan!

Jó Rep-Tér-Élményt kívánunk mindenkinek!

További információ: www.private-day.com

  

2 hozzászólás: “Programajánló – Egy nap a budaörsi repülőtérért!”

  1. Serok szerint:

    Köszönöm az ötletet! Elmegyek, biztos jó lesz a rendezvény! Köszi még 1x!

  2. mike3 szerint:

    Klassz! Remélem a klotyót kisikálják a rendezvényre. Másfél órás repülések után is inkább magammal viszem a céghez mint, hogy betérjek az ottani mellékhelyiségbe.