Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

Minden kétséget kizáróan az eddigi legsikeresebb évét zárja a Győr melletti kereskedelmi repülőtér – a friss 2010-es forgalmi adatok is ezt támasztják alá. Néhány újdonságról is be tudunk számolni a repülőtérrel kapcsolatban. Különösen figyelemreméltó a péri teljesítmény, ha a többi vidéki repülőtér jelenlegi helyzetére gondolunk. 

Mint arról már korábban beszámoltunk, az eseti légi szállítás az egyik fő erőssége a légikikötőnek.  A tavaly őszi és  év végi robbanás szerű teherforgalomnak köszönhetően a 2009-es évben közel 275.000 kg áru szállítására került sor.

Az év utolsó napjai is forgalmasak voltak, tegnapi felvétel egy SAAB 340-ről.

Ez az adat nagyon magasra tette a lécet, többek között ezért is megdöbbentő, hogy 2010-ben 528.000 kg-ot is meghaladó cargo forgalom bonyolódott le. Azt hiszem jól lehet érzékelni a drasztikus növekedést. A többi mutató is magáért beszél:

Forgalom típusa 2009 2010
Nemzetközi művelet szám 2127 2738
Nemzetközi utasok 8137 10.329
Cargo kg 274.578 528.331
Összes művelet szám 4369 4981

Újdonságok

Néhány hete egy Volkswagen Caddy típusú gépkocsival gazdagodott a repülőtér eszközparkja. A “kis sárga” autó az előtér ügyelet munkáját hivatott segíteni. A napokban megtörtént az autó reptéri arculatának kialakítása, illetve hamarosan egy fényhíddal is gazdagodni fog az autó felszereltsége.

Az új szerzemény az előtéren...

Kevésbé “látványos”, de annál hasznosabb funkciót szolgál az előtér világításának új elem, ami szintén néhány napja üzemel. Az akadályfénnyel ellátott oszlop az előtér szélén, a négyes és ötös állóhely vonalában került kialakításra, így könnyebbé válik az ott zajló éjszakai kiszolgálás.

A Volkswagen tegnap kapta meg a "repülőtér kompatibilis" kinézetet

A jövő mindenképpen számos kihívás és megoldandó probléma elé állítja a repülőteret. De figyelembe véve az elmúlt évek pozitív fejlődését, jó esélyekkel indulhat a 2011-es év is.

Fotó és szöveg:

Pap Ferenc

  

5 hozzászólás: “Sikeres évet zár a Győr-Pér Repülőtér”

 1. Mezei Tamas szerint:

  Nemzetközi utasok? kivancsi vagyok erre – hogyan lehet 10,000 nemzetkozi utasok amikor sehol sem latok utasszallitast a neten LHPR ba.
  Koszonom.

 2. Iceman szerint:

  Kedves Tamás!

  Az évi több mint 10.000 utas, jelentős része az Audi nem nyilvános járatával hozható összefüggésbe. Ezt a járatot a német Private Wings Dornier 328-asai(max. 32 utas) szokták teljesíteni (heti 6 alkalommal). Bárki számára elérhető nyilvános járat jelenleg nem üzemel a reptéren.

 3. zoli szerint:

  mikor indulnak járatok Ingolstadt-ba és vissza?és mennyiért?
  köszönöm a segítséget!

 4. Iceman szerint:

  Minden munkanap van járat, viszont ezek nem nyilvános járatok, csak az AUDI dolgozóinak elérhetők. Ha van jó helyen dolgozó ismerősöd a gyárnál, akkor esetleg tudnak segíteni.

 5. zoli szerint:

  audi-s dolgozó vagyok én is,igaz külsős villanyszelő.audi belépő kártyát elfogadnak?jó ez csak vicc volt!egyébként meg köszönöm a segítséged ICEMAN!