Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2011. február 4. Civil, Mindenféle Retro-festésű géppel ünnepli megalakulásának 65. évfordulóját a Malév bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Malév 65. születésnapjának alkalmából egyik Bombardier Q400-as típusú repülőgépét az 1960-as éveket idéző Malév-festéssel látta el. A turbólégcsavaros gépre jól illő korhű dizájn eredetileg 1960 és 1974 között volt a légitársaság Il-18-as repülőgépeinek hivatalos festése. A nemzeti légitársaság a jeles évfordulót az utazóközönségnek szóló nyereményjátékkal is támogatja.

A Malév, jogelődjének 1946. március 29-i megalapítása alakalmából, egyik Q400-as repülőgépét a ’60-as években használatos Malév-dizájnra festette át. A különleges repülőgép ma délelőtt érkezett Ferihegyre, ahol egy áthúzást mutatott be az 1-es pálya felett, majd a repülőtér műszaki előterére gurult. A retro-festésű gépet Martin Gauss vezérigazgató mutatta be a sajtó képviselőinek. A légitársaság vezetője köszöntőjében elmondta: „Európa szerte és Amerikában a nagy múltú, patinás légitársaságok úgy őrzik hagyományaikat, hogy egy-egy repülőgépüket retro image-be ’öltöztetik’. A Malévnál most mi is ezt a formát választottuk arra, hogy megünnepeljük légitársaságunk megalakulásának 65. évfordulóját! Ezzel nemcsak egyetlen napig hívjuk fel utasaink figyelmét a Malév márkában és szolgáltatásaiban rejlő több mint fél évszázados szakértelemre és minőségre, hanem folyamatosan, hiszen retro-festésű gépünkkel bármelyik utasunk találkozhat repülése során.”

A Malév retro-festésű gépével a légitársaság utasai a regionális járatokon találkozhatnak majd, többek között ez a gép repül majd Prágába, Bukarestbe, Stuttgartba és Várnába.

A Malév a mai nappal egy születésnapi játékot is indít Facebook közösségi oldalán, ahol a légicégnek már több mint tízezer fős rajongótábora van. A játék kertében a légitársaság 16 repülőjegyet sorsol ki a helyes megfejtők között a 2011. március 29-i prágai járatra, melyet természetesen a Malév retro-festésű gépe teljesít. A nyertesek egy egynapos prágai kiránduláson vehetnek részt. Az apropót az szolgálta a cseh fővároshoz, hogy a Malév egyik első külföldi járata éppen Prágába indult 1947-ben.

Forrás:  Malév

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.