Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2011. november 23. Civil, Mindenféle, Szimulátor Próbálja ki Ön is a pilóták feladatait! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A SkyBo Technic és a HACO Air Légiszolgáltató Kft. a győri ETO Parkban lévő Boeing 737 NG szimulátorra oktatást szervez mindenkinek, aki érdeklődik a nagygépes, vagy a szimulátoros repülés iránt, vagy aktívan maga is repülő–szimulátorozik otthon. Ezek a programok persze nyitottak bárkinek, akinek ugyan nincsen repülős tapasztalata, de rá szeretne szánni egy napot a nagygépes repülés világának, ill. a Boeing 737-es típusnak közelebbi megismerésére.

Természetesen az oktatás nagygépes pilóták közreműködésével történik, mindegyik téma körülbelül egy napos elfoglaltságot jelentene: 9 óra körül egy négy órás elméleti alapozással indul (persze szünetekkel, üdítőt, snacket biztosítunk), majd az ismereteket minden résztvevő a gyakorlatban is el fogja sajátítani egy körülbelül 30 perces szimulátoros foglalkozás során. Akinek az időbeosztása úgy alakul, természetesen a szimulátoros repülését máskor is beválthatja (arra az időpontra azonban nem biztos, hogy tudunk pilótát biztosítani).

Több választható téma lesz:

  • Repülőgép–ismeret: Egy előadás a gép rendszereiről és működéséről, ezután a szimulátoros repülés során lehetőség lesz kitapasztalni ezeket. (Mi hogy működik, mi mivel van összefüggésben – úgy van összeállítva az anyag, hogy ezeken meg a több éve FS-t használóknak is lesznek újdonságok.)
  • FMC és robotpilóta: Egy előadás az FMC és a robotpilóta kezeléséről, valamint hogy ezt „élesben” hogyan kezelik, az alkalmazás szabályait, stb. – természetesen mindenki egy-egy repülés során saját maga is meg fogja ezeket tapasztalni egy rövid útvonalon a pilóta segítségével. Mindent ugyanúgy elvégezve (navigációs tervezés, teljesítmény– számítás, FMC felprogramozása, calloutok stb.) ahogy azt a valóságban is művelik. A repüléstervezésnél törekedünk arra, hogy bemutassuk az elveket is, tehát ne csak annyi legyen, hogy a LoadManager-be mit íruk be.) Természetesen, ha valaki hosszabb útvonalat akar lerepülni, akkor a biztosított 30 percnyi szimulátor–időn felül további kedvezményes árú szimulátor-idő lekötésére is lehetőség van. Illetve, lehetséges egy rövid előkészítés után olyan repterekre és olyan eljárások lerepülése, amik szokatlanok, vagy éppen különleges követelményekkel bírnak. A már bezárt Kai Tak, ill. a jelenleg aktívak közül Szöul, Guam, Bogota, Tegucigalpa, Innsbruck, Madeira, Szarajevo, Samedan, stb.– Erre a foglalkozásra olyan pilóta jönne, aki főként nem Magyarországon repült.
  • Csapatépítő tréning jelleggel (ezt főleg nagyobb csoportoknak, cégeknek ajánljuk!) az elméleti foglalkozáson néhány vészhelyzetet mutatunk be, majd a szimulátoron kettesével alkalom lesz kipróbálni a tanultakat, gyakorolandó az együttműködést, valamint megtapasztalni, hogy magunk ill. munkatársaink, barátaink hogy viselkednek egy krízishelyzetben. Így képet kaphatunk arról, hogyan tudunk együttműködni másokkal, hogyan tudunk fontos döntéseket hozni.

Mivel az oktató pilótáknak véges a szabadidejük, ezért az oktatások nem egyenként, hanem 10-12 fős csoportokban lesznek megtartva. (A maximális létszám 15, ha betelik, akkor persze lesz egy következő csoport indítva.)
Az oktatás ára: résztvevőnként bruttó 30 000 Ft, ami tartalmazza az intenzív elméleti oktatást, a különféle segédleteket (ezeket mindenki megkapja CD-n), a 30 perces szimulátoros repülést, az étel-italfogyasztást, valamint az oktatók költségeit.

A középső képernyőn ellenőrizhetjük a hajtóműveket

További kedvezmények:

  • Ha valaki hoz magával egy másik érdeklődőt (akár úgy, hogy ő egy másik témára jelentkezik), akkor 20% kedvezményben részesül a részvételi díjból.
  • Aki december 15-ig foglal, az 10% kedvezményt kap.
  • Az oktatások során lefoglalt szimulátor óradíjakra is kedvezményt biztosítunk. (Főleg nagyobb csomagok esetén) 2 óra egyben történő lekötése esetén plusz 30 percet adunk, 3 óra lefoglalása esetén plusz egy óra kedvezmény jár.

Jelentkezési határidő: folyamatosan fogadjuk a jelentkezéseket, a foglalkozások akkor fognak elindulni, ha megvan az adott számú jelentkező (előreláthatólag a résztvevőkkel egy előre egyeztetett hétvégi időpontban) – egy alkalom december 29-én pedig biztosan meg lesz tartva.

Jelentkezni a http://skybotechnik.com/ weblapon lehet, az „oktatás” menüpontban, az „üzenet” rubrikába a választott téma (Repülőgép-ismeret oktatás, FMC és robotpilóta oktatás) megnevezésével. Ha valaki több foglalkozásra is jelentkezik, vagy csoportosan jelentkeznek, akkor azt is jelöljék. A regisztráció után minden résztvevő kap egy visszaigazoló emailt az időponttal és a részletekkel kapcsolatban.

A szimulátor rövid bemutatása itt található:  Teszteltük a győri Boeing 737 NG szimulátort

A szimulátor előreláthatólag januárig lesz az ETO Parkban.

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.