Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

1907. április 24-én készült el az első film, melyet egy repülőgép fedélzetéről készítettek repülés közben. A repülőt nem mellesleg Wilbur Wright vezette. Hol készült a film?A múlt héten indult el a Discovery Channel új, ötrészes sorozata, a Hogyan találtuk fel a világot?, melynek minden részében egy-egy életünket meghatározó találmányt ismerhettek meg. A legutóbbi rész a repülésről szólt, ezért egy kis játékra invitáltunk Benneteket. A helyes megfejtés Olaszország volt, itt készült először film repülőgép fedélzetéről. Hogy kik voltak a szerencsés megfejtők, kattintás után kiderül…

Tehát a nyertesek:

  • Poráczki Gabriella
  • Nagy N. Ágnes
  • Gulácsi Gábor

A nyertesekkel a szervezők felveszik a kapcsolatot e-mailen, és egyeztetni fogják velük a kiszállítás részleteit. Ezúton is gratulálunk!

Játékunknak ugyan vége, de a Discovery Channel Hogyan találtuk fel a világot? című sorozata tovább folytatódik, a következő részekben a mobiltelefonokról, az autókról és a lőfegyverekről tudhattok meg érdekes információkat, keddenként este tíz órától.

A Hogyan találtuk fel a világot? Facebook-oldala a sorozatban bemutatott találmányok mellett más újításokról is beszámol, legyenek azok a hétköznapokat kényelmesebbé tévő apróságok vagy hatalmas horderejű találmányok. Az Inventing The World YouTube csatorna pedig a találmányok – és feltalálóik – történeteit gyűjti össze.

  

2 hozzászólás: “A játék véget ért – lássuk a nyerteseket!”

  1. Niki szerint:

    Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni,hogy a nyerteseket értesítették-e már e-mailben?
    Előre is köszönöm a választ.