Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!

topÍgéretünkhöz híven egy fotóriport keretében beszámolunk a Győr-Pér Repülőtéren folyó fejlesztési munkálatokról. Az építkezés előrehaladtával egyre látványosabb változásokon megy át a reptéri látkép. Az élet nem állt meg. Amikor csak lehetséges a repülőtér üzemel és a megszokott forgalom mellett néha egy kis kuriózummal is találkozhatunk. Hogy pontosan mi is ez a különlegesség… az a képriportunkból kiderül.

Az alfa gurulóútat - és környékét - ezúttal nem a légi járművek használjak. A fejlesztés részeként a gurulóút szélesebb lesz. Az alapozási munkálatok láthatóak a képen.

Az alfa gurulóútat – és környékét – ezúttal nem a légi járművek használják. A fejlesztés részeként a gurulóút szélesebb lesz. Az alapozási munkálatok láthatóak a képen.

A fenti munka végeztével már körvonalazódik az új apron elhelyezkedése. A szegélyező beton alap már kész, a guruló is szélesebb.

A fenti munka végeztével már körvonalazódik az új apron elhelyezkedése. A szegélyező beton alap már kész, a guruló is szélesebb.

A régi Apron melletti terület felvonulási területként funkcionál a munkagépek számára. A Private Wings szokásos Dornier-e ezúttal a hármas állóhelyre szorult. Miért?

A régi Apron mellett a munkagépek felvonulási területe található. A Private Wings szokásos Dornier-e ezúttal a hármas állóhelyre szorult. Miért?

Ezért. A négyes és ötös állóhelyet két Dassault Falcon 7x foglalta el - felborítva a korábbi gyakorlatot

Ezért. A négyes és ötös állóhelyet két Dassault Falcon 7x foglalta el – felborítva a korábbi gyakorlatot

Az áprilisi időjárásra kellett várni, hogy végre újra elővegyem a polár szűrőt - szép kék eget elérve a képen. A 7x három hajtóművel rendelkezik - reptéri zsargonban ezért néha csak threeholer-ként emlegetik a kategóriát

Az áprilisi időjárásra kellett várni, hogy végre újra elővegyem a polár szűrőt – szép kék eget elérve a képen. A 7x három hajtóművel rendelkezik – reptéri zsargonban ezért néha csak threeholer-ként emlegetik a kategóriát

Face to face: Érdemes megfigyelni a szélvédő előtt látható kamera rendszert, amely infravörös tartományban dolgozik. Így sötétben - gurulás és megközelítés közben - segítséget ad a pilótáknak az akadályok észleléséhez.

Face to face: Érdemes megfigyelni a szélvédő előtt látható kamera rendszert (EVS – Enhanced Vision System), amely infravörös tartományban dolgozik. Így sötétben, ködben – gurulás és megközelítés közben – segítséget ad a pilótáknak az akadályok észleléséhez. Az EVS képe a kijelzőkön vagy akár a HUD(!)-on – a szélvédő mögött látható a képen –  is nyomon követhető

A két gép látogatása különleges pillanat volt: korábban még egyszer sem tartózkodott két Falcon 7x egy időben a repülőtéren

A két gép látogatása különleges pillanat volt: korábban még egyszer sem tartózkodott két Falcon 7x egy időben a repülőtéren. Lajstromok: VP-CSW és VP-CSG

Egy korábbi kép a VP-CSG felszállásáról. Nagyon nagy teljesítmény lakozik a madárkában - már a futópálya felénél a levegőben volt és látványos szögben emelkedett - és a hangja sem volt utolsó.

Egy korábbi kép a VP-CSG felszállásáról. Nagyon nagy teljesítmény lakozik a madárkában – már a futópálya felénél a levegőben volt és látványos szögben emelkedett – és a hangja sem volt utolsó.

Fotó és szöveg:

Pap Ferenc

  

2 hozzászólás: “LHPR: Hétköznapok lencsevégen”

 1. szaunas szerint:

  Örülök hogy megnéztem a képeidet, melyekhez ezúton is gratulálok!

  Külön tetszett a képeket magyarázó szöveg, így jobban el tudom képzelni az építkezést is.
  Ugyanez vonatkozik a gépekre is!

  Köszönöm, kellemes és hasznos perceket okoztál!

  Üdv: szaunas

 2. Iceman szerint:

  Szia!

  Köszönöm szépen az elismerő szavakat! Remélhetőleg a jövőben is be tudjuk majd mutatni a fejleményeket!

  Üdv: Egy vidéki repterek fórumozó 😀