Kerozingőzös Portál

Egy közösség a repülés szerelmeseinek. Hírek, információk a polgári és katonai repülés világából, naponta!
, 2014. február 15. Bevetés, fényképezés, Katonai Kecskemét Air Show – Formations bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

DSC_9432Egy régi tartozásunkat törlesztjük most. 2013. augusztus első hétvégéjén került megrendezésre a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. Repülős szemmel nézve a tavalyi év legkiemelkedőbb rendezvénye zajlott Kecskeméten, természetesen mi is jelen voltunk. Az elkövetkező hetekben megosztjuk Veletek a leglátványosabb pillanatokat – a teljesség igénye nélkül. Következzék a műrepülő csapatok bemutatója Kerozingőzös szemmel.

 

DSC_8867

Patrulla Aguila – Kezdjük a sort a Spanyol Légierő bemutató egységével. Repüléseikhez – hazai gyártású – CASA C101 Aviojet típusú oktatógépet használnak

DSC_8903

Patrulla Aguila, azaz Sasok Őrjárata. Mivel a C101-es nem túl elterjedt típus ezért is különlegesnek ígérkezett a bemutató.

DSC_8906

A hatos és hetes számú gép tükörrepülést mutat be miközben a kötelék többi tagja a reptértől távolabb új pozíciót vesznek fel

DSC_8917

Egy sima, egy fordított – A kísérő szorgosan gyártotta az orsókat a vezér füstcsíkja körül

DSC_8926

Szerencsére kedvezett az időjárás a bemutatóhoz , így mindenki jó idős programot repülhetett, szépen tarkítva függőleges figurákkal a bemutatót. A rekkenő hőség azért próbára tett mindenkit.

DSC_8936

Pontos formáció, lendületesség jellemezte a Sasok repülését.

DSC_8988

A Baltic Bees Albatrosza a Blue Angels színeibe bújtatva :)

DSC_8994

Az civil Albákkal repülő csapat Litvániából érkezett Kecskemétre. A méhekre emlékeztető festés nagyon jól passzol az Albatroszokra

DSC_9002

Némileg keserédes volt a bemutató számomra, mivel újra láthattunk Albákat a magyar égbolton, csak éppen nem magyar felségjellel…

DSC_9026

A solo gép “A részeg pilóta” magánszámát is elő adta a beton felett.

DSC_9329

A következő csapat igazán megérdemli, hogy megjegyezzük a nevét. A Horvát Légierő Wings of Storm elnevezésű bemutató csapata kiemelkedő repülőtudásról adott számot.

DSC_9333

Folyamatos szoros formáció, tökéletes összhang a legösszetettebb manőverek közben is.

DSC_9353

Ha kecskeméti repülőnap, akkor Turkish Stars. A Török Csillagok szereplése rendszeresnek mondható. A Show elmaradhatatlan része, amikor a csapat kommentátora magyarul kommentálja a manővereket :)

DSC_9372

A jól ismert F-5-ös gépek új festést kaptak, amellyel most találkozhattunk először Kecskeméten

DSC_9401

Most sem okozott csalódást a repülésük. A csapatok többsége szubszonikus gépekkel repülnek, de a Csillagok F-5-öse természetesen szuperszonikus. Így nem csoda, hogy a csoportos utánégetős felszállás bizony kellemes látvány.

DSC_9402

A bemutató zárásaként egy rózsával köszöntek el nézőktől. Jövőre(?) Veletek, ugyan itt

DSC_9432

Szintén visszatérő vendégnek számít az olasz Frecce Tricolori. A csapat tagjai két kötelékben szálltak fel: az első kötelék gépei pont akkor értek vissza a reptér fölé amikor a második kötelék a levegőbe emelkedett – csodás időzítés, amit nehéz überelni, de nem lehetetlen ;)

DSC_9447

Formáció bontás függőleges figura közben. A csapat összeszokottsága a gépek közötti távolságokon látszik igazán

DSC_9452

A kilenc gépből álló formációt még egy szóló  gép egészítette ki.

DSC_9465

Záró akkordként az olasz nemzeti színeket festették az égre.  A csapat által használt füst jellegzetessége, hogy nagyon nehezen oszlik csak el, így a füstös levegő nagyon megnehezítette a fotózást a bemutató végére.

 

Hamarosan folytatjuk!

Fotó és szöveg:

Pap Ferenc

  

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.